YOU SHOULDN'T COMPARE YOURSELF TO OTHERS, THEY ARE MORE SCREWED UP THAN YOU THINK

Thursday, 31 May 2012

fried-rice by abang curly :D

muka miang -,-
for the whole semester break! i could eat nasik goreng yg my lil boyfie masak ..woah sangat best ..aku takyah masak bagai ..aku teruja sangat tuu sebab adek aku yg sorang neyh kalo masak mesti sedapp ..marvelicious! ..taktaw camner dia wat ..aku selalu tengok dia masak ..tapy takde yg special pun ..maen campak-2 bagai jer ..siap-2 rase ..fuh, lagy sedap dari apa yg aku masakk selama aku berkecimpung dalam bidang masakan di-rumah! gifted ker? err ..ade ker bende yg cam tuu? maybe ..huhuh :3


2-3 hari yg lepas ..dia masak something ..erm nasik goreng jer kowt ..HAHA ..ape-2 pun aku nak geybang jugakk kat belogg yg adek aku masak! HAHA ..yer lar, memang adek aku sorang jer yg pandai masakk ..kann .. *muka berlagakk :P 


maen masak-masak ;)


one day, in a morning ..not so pagy larh ..aku masuk dapur ..nampak si abang curly baru keluar dari tandas - baru jer lepas mandy youu ..aww aww ~ ..rambut basah-2 gituu ..huu ..dengan gaya ala-2 macho dia berjalan ke freezer keluarkan ayam dan segala ingrediets untuk memasak ..aku tengok jer dari pintu menghala ke dapur ..dia start menumbuk! bukan aku tapy ingredients semua dalam lesum batu ..he looked macho on that moment! hehek :P ..memang betul facts ney, boys are looked very gentlemen when they are cooking ..nama lagy fakta kan Tyra! LOL ~


sesi menumbuk :D


'nak watpe weyy?'
no answer -,-


'masak ker?'
no answer -,-


aku datang dekat ..tengokk ..oke memang nak masak ..dia pandang aku ..ouchh, melting *gila ..ngan adek pun nak maen feeling-2 bagai ..HAHA ..


'tengok aku masak ney camner'
aku diam -,-


master chef :')


dia start lar masak ..oke aku kusyuk ..terus bukak fon snap that moment ..priceless oke ..! kena lar grab ..bukan senang ..nanti balik Kuantan dah takleh nak tengok dia masakk ..huu ..campak itu ..campak ini ..siap ..hee :3


'nak ker? amek pinggan kaut sendiri nasik tuu'
cepat-2 aku amek pinggan, makan! marvelicious ..nyam-nyam :D
sekarang aku dah mulai cuty aku dengan masakan aer tangan adek! that's the reason why i love to spend my holiday in my hometown <3


ezou-dean

merci sayangg-ku Dean :')

Wednesday, 30 May 2012

Gadis kecil berlesum pipit ;)

peace yaww!
hye name saye aien ..umur baru 15 tahun ..saya somel kann ..saya ade lesum pipit satu kat pipi ..sebelah kanan pipi saya tuu ..nampakk ? tak kerr ..tengok gambar laen yer ..HAHA ..mana lagy 1 awakk tanye? owh tengah dalam pembikinan ..lululululuuuu ..gedik-nye aku ..oke ini adek aku yg ke-2 ..name dia? dah taw kann ..so watlek watpis oke ..kelas? Giga ..dia dapat class sama aku Excel tapi tak jadi masuk sebab geng banyak kat class Giga ..so dia stay class yg sama ..nak kira-2 dia ney budak buku ..suka study kat umah ..subjek feveret? maths larh ..kaki nombor haa ..suka kira-kira ..dia cakap fun! ..apa yg fun entah ..huh ..!

eh ade 2 lesum pipit dahh?

dia somel sangat! ramai peminat aka secret admires tapy takde yg sangkut pun ..yer lar ..orang buku ..tak suka maen jiwa-2 bagai ..LOL ..paling takleh belah, orang yg minat dia tu ade sekaly budak kerja kat depan kedai makan andak aku ..bukan sekaly tuu tapy sekarang ..sebab dia cuty sekolah, so teman aku kerja situ ..HAHA ..untung lar ada orang minat haa .. *aien jangan marah haa :DD

gedik depan cerminn -,-

masa kat dalam class selalu kena puji ngan teacher waktu Bahasa Inggeris jer lar pun kann ..huu ..mana aku taw? haha ..dah teacher tuu dulu teacher aku ..kami close ..ngeh-3 ..aien pun banyak story her secreto ..luululululuu :3 ..berpipi tembam dan punyai mata separa sepet yg tak fully sepet ..geez ..haha ..close sangat ngan aku ..banyak gosip ngan dia neyh ..rahsia aku rahsia dia ..rahsia dia rahsia aku ..paham tak? oke wat-2 paham larh ..aku selalu ngadu kat dia apa aku rase tak best ..sayang youu sangat-2 taw! <3

meow - meow :3

gudang korea ..oke ape-ape stok korea semua aku taw dari dia ..netbuk dia banyak korea jer ..aku start minat u-kiss, beast, super junior semua bila dengar dia layan lagu mamat-2 ney lar ..haish ..pengaruh kuat sangat ..dah 1 bilik ..mesti lar kalo tak suka jadi suka kann ..pasang bende yg same jer haa hari-2 ..punnahh .. :D


nak cakap apa lagy dah haa ..dah blur sebab memalam haa aku update entry ..so stop by here ..lets start stalk her photos yg dia duk snap dalam fon :D *rembat dalam netbuk beliau

atototoo :3
my feveret photo!
somel <3
bergaya bagai ngan lencana
sekolah kami :3
oke done takat neyh dulu ..bubai ..see you on next entry!

Tuesday, 29 May 2012

A girl behind a pair of hazel eyes ;)

ayna sayangg <3

13 years young and currently studying in my old school ..masuk class same cam aku dulu, Excel or in other name Rancangan Khas ..that class is for students yg dapat 4A-5A in UPSR examination ;) ..ngeh-3 ..tak sangka dia bijak jugak, tengok gaya cam cedoi jer ..HAHA ..diam-diam ubi berisi weyh ..!


bergaya dengan komik dan kacamata kakak-nye :P

kitorang 5 beradik, 3 girls and 2 boys! ..dia neyh nama ayna ..adek aku yg ke-3 ..she is the most beautiful among the 3 of us ..bukan nak puji tapi memang iye ..realiti ..aku pun tak cantik macam dia ..opah aku panggil dia bosnia sebab muka cam orang bosnia ..huu ..untung lar kann ..kulit cerah, mate coklat ..mana dapat? camney story dia ..mase mak aku beranak-kan dia dulu mak aku teringin nak tengok cter titanic ..yer lar tengah hot kann mase tuu ..baru keluar lagy ..semua pakat nak tengok cter tuu ..last-2 bapak aku pun beli lar cter tuu bagy mak aku tengok ..wuuu ..keluar-2 dapat kau muka cunn ..untung lar badan -,-

credit to kacamata abang-nye :D

degil! haa ..memang degil ini budak ..reason? ade jugakk reason ..nak taw sebab ape? sebab-nye dia ney lahir waktu-nye tengahari ..orang laen semua lahir subuh ..dia jer yg tengahari buta ..mana tak degil ..nak jugak keluar tengahari ..huh ..dalam perut dah degil ..

senyum nak kepit aje kann -,-
next is ..pendiam ..hee ..dia ney tak reti bab-bab nak bercakap neyh ..tanya 1 jawab 1 ..kadang tuu cakap ngan dia neyh sakit aty ..nak tunggu dia cakap tuu pun hegeh-2 ..taktaw bila nak sudah ..nak dapatkan satu info pun lambat sangat ..haish ..tu kadang tu sakit haty kalo sembang ngan dia neyh -,-

oke taktaw nak story ape dahh, so jum stalk dia menggedik depan camera :D

credit to aien - si kakak yg tolong potong rambut ;)

aceceyh :P

off to school ;)
oke adek dah malu dah tuu , kbai :D

Saturday, 26 May 2012

A lullaby for my punching bag ;)

lebiuu more boobies :3


sayang,
i bukan saje-2 nak bukak story lame then nanti ex bace ..itu semua out of my mind ..out of the box ..i just giving my explanation kat dia sebab he deserves to get it and know what really happened is mase tuu ..oke, i honest then honestly larh kat sini memang susah nak lupa kat dia since dia memang something ..like what i've said to you before ..we're different, ramai yg akan macam tuu macam kitorang neyh ..i dah mentioned kat you before neyh ..jangan amik haty ..benda lama kann ..so it takes time to forget too ..and it dims and dimmer day by day ..sekarang gradually dia dim since i dah ngan you ..thanks for helping ;)


honey,
saya nak bold-kan kat sini yg masalah kami dah settle sedari lama lagy ..so awak ..yer awak lar Mohd Haziq Bakeri ..tak perlu risau dan confuse apa yg saya keep thinking ..apa yg saya buat ..apa yg saya nak ..sebab kalau awak nampak haty saya neyh dah saya buat graffiti nama awak kat every space, every room yg ade ..tu yg saya buat cuty-2 neyh ..semester break apa buat? awak selalu tanye kann ..tu lar part-time job saya ..street seniman, buat graffiti kat haty sendiri ..saya bukan jobless ..HAHA ..tu yg saya nak ..apa 'tu' ? urm something yg awak pun taw ..ngehNGEHngeh <3


boobies,
kisah pulakk kan aku nak pangil kau 'boobies' ? HAHA ..thats what we call demn ..oke kau pun taw aku nak kau ..yer aku nak kau ..kau just get ready jer ..ceyh takleh belah ayat cam nak bawak lari anak orang jer ..kau, please paham aku ..apa aku buat ..apa aku buat dan apa aku buat ..semua dah aku pikir then pikir ..pilih kau? seriously, it's a hard decision to make! tapy finally, aku still buat kan ..aku ngan kau sekarang ..dan kau taw sudah aku macam mane ..once aku dalam satu hubungan aku serious ..even tak nampak cam serious tapy yes i am ..tu aku ..Tyra Ismail aka Nor Athirah Ismail in its skima-2 name - surat beranak punye name :')


noob,
guwa malas nak cakap dah sebab guwa taw lu taw apa yg guwa nak cakap ..so sekarang guwa nak kunen-kan kat sini maklumat ter-penting chapter neyh - guwa nak lu taw yg lu lar balak guwa, lu lar pacekk guwa, lu lar punching-bag guwa, lu lar bantal busuk guwa, lu lar anak guwa, lu lar tv guwa, lu lar kawan guwa, lu lar lawan guwa ..ingat tuu!


here you go, i LOVE youu dalam semesta ini <3
*wink wink

Mr. A, Y U NO UNDERSTAND ME?

demn it ..aku dah taep full ..tunggu nak publish jer ..how come hilang semuanye ? errr ..maybe sebab ayat aku tak bape nak elok dalam tuu ..maybe akan jadi lagy parah masalah tuu ..belok guwa lagy mengetahui segala perancangan beliau ..hurms so then aku nak cakap ape ?

masalah .
everybody had it and ia tak weird mana pun ..kalo takde masalah tuu yg weird ..maybe dia gila , sebab melayang tanpa masalah ..tak serabut perut ..weirdo ..tadi petang , sahabat-ku story kat aku perbualan-nye dengan bekas-ku ..memang aku ter-shock sebentar sebab dah lame tak dengar story pasal si dia ..tiba-2 sahabat-ku itu open-table tentang dirinya ..al-kisah tersebut pada satu hari sebelum hari khamis ..perbualan dibuka pada malam hari ..mula tegur konon dah lama tak dengar cerita dan sahabat-ku ini sombong ..kata si dia lah kann *ayat nak bukak borak ..eyy taw dahh lar weyy ..sahabat-ku pun meng-iyakan aje sebab malas nak story-merii panjang seela  ..borak punye borak ..haaa , something had happened ..luahan hati seorang jejaka terjadi ..segala apa yg dipendam then bengang macam tahap puaka bagai reveal ..finally ..YES! finally he found someone whom he could luahkan rase itu *oh my english --____-- 

?

aku baca segala apa yang kamu luahkan okayy ..my bad ..sebab buat kamu rasa macam tuu ..tapy semua yg terjadi bukan macam apa yg aku nakk ..semua tuu kebetulan berlaku pada waktu yg sama! diriku dan dirinya hanya teman tapi mesra pada ketika itu, ketika aku dan kamu hebat berperang perasaan yg aku sememang-nye dah lama nak angkat white-flag dalam hubungan kita ..dari zaman kita sekolah peringkat atasan! malas nak ungkit tapi aku just wanna give my explanation apa yg berlaku masa tuu ..aku sangat tak kisah kamu nak cakap apa pasal aku since we already got nothing between us kann ;)

aku first time jauh ngan family aku mase tuu,
im all alone!

encik belah bin belah .
memang mamat ney rapat ngan aku masa kita dalam sup tuu ..oke foine, sorry sebab masa tuu tak mention kat kamu pasal dia neyh ..aku start close ngan dia since kamu dah takleh nak paham apa aku pikir ..maksud aku kat sini since aku masuk somewhere tuu ..kamu ..for the first of my time berjauhan dari family aku masa tuu ..but why? kenapa ..kenapa kamu takleh nak paham aku masa tuu kenapa aku some kind of different ngan kamu then jarang text ..oke hear this clearly ..

MASA TU PUNYE STORY:
one day, one girl as usual login to her fesbuk account ..then he got something! one boy that she never knew before had requested her for being a friend ..tanpa pemikiran yg panjang terus dia approve ..sebab? of course tengok mutual friend ..banyak budak *** ..so dia approve sebab tak rase akan effect apa-2 ..a few days later dorang start chatting then that girl terase nak usha mamat ney punye album ..bukak lar satu-2 gambar kann ..u know what she found? a photo yg sejibik menunjukkan mamat neyh punye muka exactly like her bf! that is you ..okay, demn it ..kenapa sama neyh ..waktu-2 dia tengah amat perlukan someone sebab jauh dari sape-2 yg dia close ..story hari tu titik kat situ sebab dia taknak ade masalah kalo dia cakap kat bf dia ataupun kat mamat tuu ..selang beberapa hari ..satu malam tuu, dorang jumpa sebab takkan kenal kat fesbuk jer since stay pun kat tempat same so tak salah rasenye nak kenal ngan jiran ..jumpa, minum then makan ..thats all ..habis ..mula jumpa tuu ..wuu ..dia rase cam nampak bf dia jer ..kat depan mata pulakk ..semua rase awkward ngan tempat asing hilang ..cam jumpa kawan sekampung! tu jer feel dia mase tuu ..text? dia bukan jenis yg rajin nak menaip ..you know her better right ..sampai sekarang macam tuu ..so macam tu jer story ..

ingat aku robot ker yg made of steel?
aku pun boleh rase sakit.

tak skandal tapy more to teman tapy mesra macam kamu sekarang ngan someone tuu ..maybe kamu akan cakap ini hanya ayat penulisan karangan aku ..tapy aku sama sekaly tak kisah sebab aku taw apa kedudukan aku sekarang ..selayaknye aku ditahap sekarang ..selayaknye kamu rase macam tu sebab aku nothing ..aku tak taw kamu ingat ker tak yg aku pernah cakap kat kamu yg im not good enough for youu ..please ingat ayat itu kalo kamu perasan aku memang tak bagus sedari awal lagy ..aku mulai, aku akhiri ..! please find someone yg kamu mulakan tanpa ada word 'END' sebab aku taknak kamu buat orang laen sakit macam apa aku buat kamu rasa ..aku bukan ada niat apa-2 ..aku sayang kamu masa tuu ..tapy maybe takde jodoh ..bukan jodoh kita ..aku nak sakit-2 sangat pun buat apa ..benda dah jady pun ..marah? sama sekaly tak ..aku just harap kita ada peluang untuk bersahabat baik ..itu sahaja :')

kalau lar kamu paham sikit masa tuu ..

Saturday, 19 May 2012

bubai kumbang-ku ;)

4:40am.
ade orang tuu dapat text dari someone. untung lar kann ..cakap rindu bagai ..ayat nak gedikk-2 aje kann ..hahaha ..LOL ..tibe-tibe jer send text cm tuu ..dengar lagu Secondhand Serenade lagy mase tuu ..kunun nak amik feel lar tuu ..ngeee :3


<3


The Vow.
oke memang best cter neyh ..sian kat hubby dia ..sampai sudah tak ingat ..Ziqq, kalo i jadi cam tuu kann ..u camner ? leh tahan tak cam Leo tuu ..wondering ..huu ..susah nak terima kann ..haa then abes muvi tuu aku tengok pulakk cter korea ..tajuk ? err, ape haa ..i can't remember ..tapy yg penting cter tuu best ..pasal kawen kontrak sebab dorang terbuat 'bende' tuu ..HAHA ..ape macam, bunyi best takk ? semalam baru tengok episode 8, lepas neyh nak sambung lagy ..ngehNGEHngeh :D


i miss you Ziqq ;)

haish ape lagy nak merepek neyh, haa sekarang dah ade kat Perak ..dirumah yang manes-manes gituu ..semua dah angkat kaki balik meninggalkan Kuantan ..oke Kuantan see u again after 2 months ;) *wink wink ..


Haziq, kumbang-ku sayang :D


Sarawak.
haziq ..haziq ..haziq ..esokk dia dah nak naek belon balik umah ..akhirnye kann ..untung lar jumpa family ..best lar kann ..lepas neyh sampai sane maen pelokk ciomm bagai lar , lame tak bersua muka ..selalunye bersua telinge jer kann ..hehe ..take care 
kumbang-ku *wink wink 


nah, nak cakap ape lagy ..nak makan! oke Ziqq, jumpa lagy lepas 2 bulan ..HEHE ..kalo umo panjang larh ..kalo takk ? ;)





Tuesday, 15 May 2012

all is well :')

semua okay kann? everything is going be fine kann? nothing bad will happen kann? fine, tadi kau dah siapkan essay then semua soalan berjawab tak macam paper media before this one yg soalan ade tinggal bagai tuu ..so chill jer oke ;)

English for Reading and Writing 2
15th May, 2012


9:00AM - FINAL EXAM (English for Reading and Writing 2)

8:47AM
baru bangun -,-
8:48AM
call Azim (no respond-dah g hall)
8:50AM
berambat ker washroom, gosok gigi and cuci muke bagai
8:57AM
siap-siap pakai baju, capai perfume
9:00AM
jalan sopan-santun ke hall
9:06AM
relieved and the war began

semua oke kann, tak lambat sangat kann ..memang larh ..mase cukup-cukup jer tadi siapkan semua soalan ..tak sangat larh ..ade 5 mins more, so bila kira-kira balik ..kalo aku g lambat sikit pun takpe, mandy dulu baru kecoh nak g .. dalam pukul 9:11AM masuk hall pun oke ..ngam-ngam jer kann -,-

tapi paper tadi memang best, memang sangat nice pade aku ..soalan semua leh difahami dan di-digest ;) ..thanks a lot! I LOVE YOU EAP <3

everything will be fine oke, so ..

nota kaki:
have u done it well Ziqq? *hopefully*

'Unable to download' ..watefak ? -,-

bosan.
okayy, aku bosan. kau? bosan jugak kann ..haruslah begitu ..kalo tak bosan bukan remaja namenye ..esok ade paper EAP aka Academic Reading and Writing in its skima-skima name ..bukan esok sangat larh sebab ney pun dah pagy bagai kann ..lululullu ..and what am i doing right now? study? tahi-lembu jantan, macam tak jer kann ..memang tak larh dah duk update post neyh ..ala tadi dah study sikit ngan my dearest sayangg, Nadieya Azmin (nama fesbuk) ..agagaggaga ..so esok berbekal ilmu didade kita same-same jawab final exam yerp ..urm, urm, urm, mesti mak aku sedih kalo tengok aku cam neyh kann :'( ..ala chill oke, mak tak kisah sangat ..janji pandai bahagi mase then ade lar study jugak ..yang dia kisah, 'CD korea aku dah beli blom? jangan lupa beli, nak tengok cite laen pulakk ..duet dah masuk ..beli CD tu jangan beli bende laen pulakk' citation from my mom's words ..oke mom, lebiuu more *wink wink


oke, gambar tak kena langsung ngan entry ..HAHA
kisah pulakk kann ;D
actually tengah download lagu Secondhand Serenade-Your Call ..tapi you all obviously know lar kann life as a student yang hanya punyai broadband yang selayaknye dipanggil berukben since its line memang tak broad mana pun .. '0.2 of 19.9MB, 83:09:33 remaining' ..pffftttt, this is a failure! hurm, kesiann ..tu jer yg mampu ..so sementare menanti bende yg tak pasti tu aku dengar Take Me To Your Heart by Michael Learns To Rock ..aceceyh, lagu nak jiwe-jiwe aje ..kann ..HAHA ..*yucks ..apakah? am i changed ..no-NO-no ..aku memang cam neyh ..suke classic-2 then slow-2 ..err haruslah, i3 kann -,-


so skang nak cakap ape? okay saye rendu Haziq Bakeri sangat-sangat ..err takpe ker ..obvious sangat takk? :P *wink wink ..kisah pulakk kann ..29hrs, 17mins and a few secs dah aku tak nampak dia ..woah, aku kira oke bape jam tak jumpa dia and esokk exam ..taknak wish ker? oke jap ......nak wish ......






ON THE PHONE ~




DONE ..dia tengah watpe? tengok muvi kau ..oke memang best ..2-2 takleh pakai ..study amende pun tak -,- ..ouch aku dah ..sikit lar :3


i miss you Apekk *hewhew
oke, paper esok please being nice to me taw! im not some kind of bijak or gifted cam mereka-mereka :( ..but im trying to score, for my dearly mak and ayah ..saranghae ..ngehNGEHngeh .. :P ..wo ai ni, i love u, aku cinta padamu ..tiga kata ..okeOKE naek gila dah teringat video mat luthfi tadi ..eh ape jadi ngan bende alah aku download tadi, oke fine ..'unable to download' ..what the .. -,- *esok nak exam


unable to download? fakking perfect yaww -,-


sekian, lebiuu more! -,-

Your song is our song ;)


Your Call by Secondhand Serenade

Waiting for your call, I'm sick, call I'm angry
call I'm desperate for your voice
Listening to the song we used to sing
In the car, do you remember
Butterfly, Early Summer
It's playing on repeat, Just like when we would meet
Like when we would meet

Cause I was born to tell you I love you
and I am torn to do what I have to, to make you mine
Stay with me tonight

Stripped and polished, I am new, I am fresh
I am feeling so ambitious, you and me, flesh to flesh
Cause every breath that you will take
when you are sitting next to me
will bring life into my deepest hopes, What's your fantasy?
(What's your, what's your, what's your...)

Cause I was born to tell you I love you
and I am torn to do what I have to, to make you mine
Stay with me tonight

And I'm tired of being all alone, and this solitary moment makes me want to come back home
(I know everything you wanted isn't anything you have)

Cause I was born to tell you I love you
and I am torn to do what I have to, to make you mine
Stay with me tonight

Cause I was born to tell you I love you
and I am torn to do what I have to, to make you mine
Stay with me tonight
(I know everything you wanted isn't anything you have)



Monday, 14 May 2012

A Thousand Years by Christina Perri



Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid
To fall
But watching you stand alone
All of my doubt
Suddenly goes away somehow

One step closer

(Chorus)
I have died everyday
waiting for you
Darlin' don't be afraid
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

Time stands still
beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything
Take away
What's standing in front of me
Every breath,
Every hour has come to this

One step closer

(Chorus)
I have died everyday
Waiting for you
Darlin' don't be afraid
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

And all along I believed
I would find you
Time has brought
Your heart to me
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

One step closer
One step closer

(Chorus)
I have died everyday
Waiting for you
Darlin' don't be afraid,
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more

And all along I believed
I would find you
Time has brought
Your heart to me
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more


Sunday, 13 May 2012

maaf, aku tak kuat :'(

sorry for the blog post ..i didn't mean to hurt u or what ..aku just tak taw nak ckap kat sape ..sorry, aku tak dapat nak cakap sepatah kata masa kau cakap then suruh aku cakap ..aku sebak ..apa yg kau rase memang semua aku rase jugak ..i do miss u a lot :'( ..memang banyak yg aku nak cakap masa tu ..tapi tak terluah ..dia tertahan kat dalam ..nak bukak mulot pun rase berat ..sorry sangat-sangat ..oke aku ngaku, memang aku segan nak cakap ..masa tu masing-masing dok gegeyh nangis kann ..aku kalo nangis memang takleh nak bercakap, aku bukan multipurpose ..aku kan slow, i3 jer ..hurms ..tadi aku rase cam nak peluk jer kau tau ..nak kiss kau kat pipi kiri kanan ..rindu sangat taw kat moment kita berdua .. :'(





forgive me for:



  • tak bercakap sepatah pun dalam bilik
  • balik lambat setiap hari
  • just masuk bilik bila nak mandi and tido
  • makan tak sekaly
  • selalu spend time with my classmate
  • tak lepak sama-2 lagy
  • tak gelak same-2 lagy
  • tak online dalam bilik kita lagy
  • tak ngadu masalah kat kau lagy
  • tak dengar masalah kau lagy
  • tak gosip sama-2 lagy

but, seriously ..i do miss all the things i used to do with u before :'( ..no lying in this case ..bila aku lepak kafe, aku selalu tengok korang dari jauh ..aku tanye kat diri aku, kenapa aku takde kat situ sekaly ngan korang macam dulu ..oke sebak nak ingat ..semalam kowt tak silap, aku turun makan ngan Azim ..aku tengok jer dari jauh korang makan kat hujung sana ..oke takpe ..bukan ape sangat pun ..its okay ..just terpikir, hubungan sesama orang ney sekejap sangat manis dia ..aku memang ngaku aku takleh nak berdepan ngan Ijat lepas apa yg dia cakap dalam text yg dia bagy kat kau tuu ..aku terasa, macam kitorang ney jahat sangat ..


i do miss u a LOT!

aku tak pernah tak puas haty ape ..aku just terase haty ..malam yg Ijat gaduh ngan Ecan tuu, sorry lar nak cakap ney ..aku taw mulot Ijat camner ..mase tuu Ecan PMS, so emosi dia mesti tak stabil kann ..yang Ijat pulakk keep talking, dia sakit haty then jadi lar perang mulot ..pasal yg g BBQ tuu aku tak salahkan sape-sape since aku sendiri yg ajak kau ..aku just terase ape yg Ijat cakap ..tu jer ..sebab tuu masa kau ajak aku join kat kafe potong kek ..aku takleh ..aku takleh nak hadap muka dia ..sorry for that ..i used to talk to him before, but not again ..i can't do that .. :(
i miss all these moments :')


aku nak cakap balik ngan kau lepas ney, sangat perlu bercakap ..sebab aku sangat-sangat rindukan kau .. :')


and what i'm wondering the most is from where u got my blog link? Curious -,-

Saturday, 12 May 2012

.. and here we go ;)

okay, aku dah bosan ..tak taw nak watpe ..so baek aku bukak 1 story kat sini ..and today i would like to introduce you my super someone ;).. *wink wink ..err cam ter-over pulakk ..kisah pulakk kann ..oke, from where shud i begin hah? o demn, u're so slow Tyra! mana-mana pun boleh larh ..nama lar kowt ..oke let's begin from his name :P


hello! apa name?
*sambil wat muke gedikk


Mohd Haziq Bakeri nama diberi, umur 19 this year ..same goes with me ..ouchh , im not 19 years old yet ..how about his date of birth? umm, umm, umm 25 September ..i guess ..*is it right dear? o demn, tu pun taktaw ..oke gotta say something here, according from somewhere yg aku bace anyone yg lahir bulan September neyh sensitive and creative ..err betul ker creative or aku silap baca ..forget it ..sensitive tuu macam iyer jer :P


this product is specially imported from Sarawak, and have a good quality ..ade adek twin ..wuuuu ..*wink wink ..that's the best part ever! i love twin, wanna some someday ..ngehNGEHngeh ..sangat comel kann ade twin .. :')


can i have this Ziqq? *wink wink


oke, this budakk is not so height ..just nice ..weight? umm, umm, umm, umm 53? kowt ..kann? entah.. hahahah ..apa lagy nak revel ..mata sepet, wearing a pair of spectacles and chinese look ..*that's the reason why they call him Apekk -,- ..oh one more thing, baru teringat ..ade mix kafir sikit - Jepun ..HAHA ..ooppsiee, verbal hygiene please ..*ampunn pakk :D


not so tinggi kann ini anak orang
*wink wink


lagy? Ziqq ..what i have to say, MORE? we need more ..fine tak taw nak cakap ape dah ..sebab ape? sebab aku lame -,- ..o demn, why u no know about him more? agagaggagagaga ..harus-lah ..baru 1 sem kenal ..entah baek entah tak cina kafir neyh ..*ampunn lagy pakk, agagagaggagagaa :D


senyum, jangan marah-marah :P


oke tadi sumpah malu ngan Hamdan :( ..nakal sungguh si tua ganyut itu ..pandai jer korek google cari belog aku ..o demn, why u so holy-sick! *oke tu vocab aku, ignore it ..memang takleh buat maen dia ney, itu takut oke ..bukan takut, more to umm, umm, umm what we call that ..err 'segan' or in other word 'malu' ..*blushing*


si incredible, Medang -,-


credit to you hamDAMN , you're totally incredible ..just like Hulk! awesome, and now baru-ku taw kenapa Aida sayangg kau lebihh ..don't do that again please ..*sobSOBsob*


Friday, 11 May 2012

annoying, this is a part of me

Haziq Bakeri.
Finally, I’ve made a decision ..i give him that chance ..everybody keep asking me to give a try first before making any conclusion ..so, aku dah pikir masak-masak then banyak orang aku dah tanye ..semua cakap tak salah cuba dulu ..oke fine, aku try ..sorry taw sebab lama tunggu jawapan ..sorry jawab maen-maen then annoying ..taw dah tuu .. :P


test yang tak jawab lagy.

siMonster Test.
Thanks for the answers and the times that you’ve spent for it ..really appreciate it ..memang banyak kann ..40 soalan ..semua merepek jer macam soalan dia ..saje nak bagy annoying, jawapan dia tetap same jer senanye ..jawab atau tak test tu, kau tetap PASS paper tuu ..saje nak bagy annoying ..memang annoying kann ..


done! next month ambik result slip pulakk oke sygg =P

Broga Hill, Semenyih.
Soalan yang kau tanye mase kat atas tu sorry tak dapat nak jawab sebab aku memang takde jawapan ..sebab tuu aku diam jer mase tuu ..err ..dalam haty mase tuu aku just harap jer, eyy haziq don’t u dare to say a word about it ..rase nak hempok-hempok jer mase tuu ..aku tak pikir leklok lagy ..memang lar aku terkjut kann kawan sendiri dok crush kat aku ..actually mase mula-mula memang ade lar rase cam ‘eeuuuwww, what the hell is this’..maen feeling-feeling bagai ngan kawan sendiri pulak tu ..dah cam adek-beradek ..memang prinsip aku takleh nak kapel ngan budak class then dah jadi kawan ..rase laen macam ..tapi takpe lar, tak salah kann nak try ..err I’ve break my rule :’(


Broga Hill's moment *credit to Nadya


Lucky.
This is what we call CRAZY ..dulu masa kecik-kecik zaman skola rendah, memang aku dok berangan lar kann kalo jadi cam dalam lagu neyh kan best ..childish mind-set ..memang hampeh gila skaly jadi kau ..mimpi budak-budak jadi kenyataan ..but some of the lyrics tak kena larh ..’lucky to have stay where we have stay’ ..’lucky to be coming home someday’ ..tu macam kawan depan rumahh jer ..errr ..memang aku duk depan umah kau pun kann haziq .. :’)

40++
Hal aku ngan haziq neyh memang tersebar haa ..semua dok pakat tanye betul ker aku ngan dia neyh ade something ..memang tak lar kann, semakin lama semakin banyak yg bercakap ..memang korang nak doakan kitorang menjadi kann ..bagus larh korang ..mengikut kata my dearest sayangg, Nadya cakap ..kalo dah lebih 40 orang yg dok bercakap pasal something tu, haa memang jadi doa lar ..baru lar aku taw benda tuu ..fine, it is a doa I guess ..thanks for the doa! *julur lidah*




Oke thesis statement dah ade, topic sentence dah ade, ape lagy yg takde ..haa conclusion .
The conclusion is everything have been settled by me ;)
Okay, akhir kata I love you HAZIQ :P
Eyy, apekk see this ..what should u say back haa?

Wednesday, 9 May 2012

Mocca Cream Cake untuk Emey Umaira

9th May, 2012 .
bodoh? bangang? tak paham bahase? aku ney masuk kategori mana agak-agaknya ..yes memang ary neyh birthday dia ..tapi dia katner skang? ade ker dia nak stay hostel then celebrate same-same? ade ker dia still anggap kamu kawan dia? roommate? jauh skaly ..skang ney dia mesti tengah berjimba-jimba ngan Rina and Adyn ..tau kan dia nak lepak luar ary neyh ngan dorang? kenapa still berharap dorang tak jadi outing then kau leh celebrate ngan dia? Tyra, why u so stupid?


9th May, 2012
Mocca Cream Cake.
kau nak wat ape ngan kek tuu? nak simpan jerp dalam almari tuu ker tunggu sampai dorang balik berjoli? then leh celebrate and wat muka tak kisah? oke skang neyh aku takut kek tuu mencaer bagai jer ..abes tuu nak wat ape g ..biar caer then nanti mase celebrate say sorry sebab  dah caer padahal bukan salah kau! eh it is certainly your fault! kenapa still gedikk nak order kek bagai walaupun tau kan yg dorang nak lepak luar ..


special for my dearest roommate


idiot.
yes you are Tyra, kenapa dorang tak invite pun nak lepak same ..bangun pagy tengok dorang dah siap-siap ..nak g mana? nak lepak Megamall ..oke fine, memang aku celebrate then makan kek tuu ngan Bobop kau jer kann kat dalam bilik neyh ..yes i've a speaking test today tapi takde langsung haa nak manis mulot bagai ajak ker ape ker ..fine, aku bukan kawan kau lagy ..i'm not good enough for you ..aku sedar dan tersangat mengaku ..


bobop dan kawan-kawan

Emey Umaira.
kau tau tak yang this is the first of my time aku beria bagai beli kek untuk celebrate birthday untuk orang ..even my very bestfriend pun tak pernah dapat cam neyh taw ..aku rase tersangat bodoh skang neyh! aku anggap kau macam kakak aku taw ..kau lar kawan, kau lar roommate, kau lar kakak ..aku rase aku patut lupakan bende-bende cam neyh :')


DECOM and DCN.
kita memang takleh nak bergaul mesra sebab laen course ker? aku tak rase tuu reason dia since balak kau pun decom kann ..tapi maybe sebab kau terase haty ngan aku then terus melarat sampai hari neyh ..oke korang jugak cakap aku banyak berubah, tapi senanye aku tak ..and never ..aku still anggap kau kawan aku ..aku still harap leh lepak ngan korang, leh makan ngan korang, leh shopping sama-sama ..leh celebrate birthday macam neyh ngan korang ..tapi apa yg aku nak tuu, hambar ..meleset sama skaly ..it's okayy ..this is the last time ..


bertahan lar wahai kek duduk dalam almari baju tuu :')
please do not melting!
aku ingat nak celebrate sama-sama neyh sebab next semester kita tak 1 bilik dah, then aku anggap ney last celebration ..bila bilik laen-laen mesti jarang jumpa then akan jadi makin renggang ..kann ..kau sendiri taw tuu ..macam Fify ngan kita ..dulu kita 3 orang sama bilik tapi skang dia bilik laen ..kau leh nampak kan apa beza dia ..nak sembang pun susah sebab different room :')
hari nie pun aku tak dapat nak spend time ngan kau, fine ..im okay.


thanks so much Emey,
for being my friend .. :)
you were my friend.

Tuesday, 8 May 2012

my first love story - ALI si jiwatisu

Sekejap jer masa berlalu, dah bape bulan agaknya aku putus ngan ali ..tadi bukak almari nak siap barang nak balik semester break, woah I found something! Note book aku yg penuh ngan bende gedik-gedik aku masa kapel ngan ali ..tiba-tiba teringat kat dia, teringat kat semua kenangan kitorang ..masa zaman skola, first time kenal ..mula-mula jumpa ..sape punye angkara yg buat aku kenal ngan dia ..Lya, Wa, tiba-tiba rindu kat korang wey ..!
Bukak lar buku neyh, start tengok bali


k one by one ..memang aku senyum sengsorang kann ..memang aku suka tengokk ape yg aku duk menggedik bagai kat dalam tuu ..haha ..ramai cakap yg kitorang ney sweet sangat ..tapi ape nak wat sweet-sweet bagai tuu tak menjaminkan tahan lasak kisah hidup kitorang ..haish ..ali , my ex-jiwatisu ;)

ini lar buku tuu, banyak lagy senanya ..tak muat nak letak semua :)
A lot of things I’ve done for you, and every each thing is memorable! Aku takleh nak lupa ..sampai bila-bila .. :’)

I am wondering if:

Kamu still ingat hari kita study fizik sama-sama kat kelas kamu, then kena marah ngan Ona sebab balik hostel lambat ..bukan nak blaja sangat pun .. ;)

Kamu still simpan gambar aku, maybe tak ..maybe dah buang dalam sungai Perak .. Y_Y

Kamu still gantung kat bilik gambar yg aku lukis then aku framekan bagy kat kamu tuu, a girl and a boy walking in a night kat jalan ala-ala French street ..with a sentence yg aku sendiri takut nak mention balik sebab tak tercapai bende tuu :’(

Kamu still simpan semua kad-kad yg aku pernah bagy mase kita kapel, kad yg aku buat atau yg aku beli then bagy ..kamu cakap kamu suka dapat bende cam tuu sebab nampak aku care kat kamu ..

Kamu still baca surat-surat aku, yg aku tulis sebab kamu cakap kamu tak pernah dapat surat cinta ..then kamu suka bace surat yg abang kamu dapat dari awek dia..

Kamu still jaga komik yg aku suruh simpan dan jagakan ..masih sihat-kah mereka ..i’m wondering ..sangat ..

Kamu still ingat hari aku hantar kamu kat bus station masa kamu nak balik PLKN, aku teman kamu sampai kawan kamu datang ..kamu pakai perfume aku then kamu cakap kenapa bila kamu pakai tak sewangi aku pakai ..;)

Kamu still ingat waktu aku nyanyi lagu untuk kamu then kamu nyanyi kat aku balik ..masa tuu kamu ade kat PLKN and aku ade kat KPM ..masing-masing gedik rindu-rindu bagai ..sangat kelakar waktu tuu .. :’)


this is the best part!
ini senarai nama-nama anak yang aku dengan ali create:


Sara Rufyna
Muhammad Iqwal Hakimi
Muhammad Syahrul Ifwad
Muhammad Zariff Affandy
Muhammad Aizat Mikail
Muhammad Athif Benjamin
Muhammad Syafrul Razi
Muhammad Alif Syazren
Muhammad Ainan Darwisyh

Muhammad Haffy Zikry
Muhammad Thaqif Miqail
Muhammad Afkar Haiyan
Muhammad Safiy Asyrani
Muhammad Rifqi Raiyan
Muhammad Idraki Minhaj
Muhammad Qayyim Zarqani

Yusuf Qarin


gila sewel kan kitorang dulu, last-last putus jugakk haa :P
memorable sungguh!
:)